ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК

Григор Димитров ще се изправи срещу Даниел Еванс от Великобритания на полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от категория ATP 500 във Вашингтон (САЩ), който е с награден фонд 2,014 милиона долара.

Деветият в схемата и заемащ 30-ото място в световната ранглиста Еванс се наложи с 6:4, 7:5 срещу представителя на домакините Франсис Тиафо.

Припомняме, че Гришо намери място на полуфиналите без игра, след като Юго Юмбер се отказа от мача им, няколко часа преди неговото начало. Официалната причина, която съобщиха от щаба на французина, е контузия в левия крак.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

След двусетовите победи над Макензи Макдоналд и Емил Руусувуори, най-добрият ни тенисист вече е полуфиналист във Вашингтон, което е най-доброто му класиране на този турнир от общо осмото му участие.

Това е и негов трети полуфинал през сезона, след като беше сред най-добрите четирима в Ротердам през февруари, а три месеца по-късно игра финал в Женева, където загуби от Николас Джари с 6:7(1), 1:6.

Мачът между Димитров и Еванс е последен в програмата и се очаква да започне около 4 часа българско време тази нощ.

В общия баланс Гришо води с 3:2 победи над британеца. Двамата обаче не са се срещали от 3 години.

За последно премериха сили във Виена през 2020 г., когато Еванс се наложи със 7:6(3), 4:6, 6:3. По-рано същия сезон Димитров го победи на ATP Cup с 2:6, 6:4, 6:1. А от общо петте им двубоя, само два не са били в пълен формат. Единият от тях е именно във Вашингтон, където през 2016 година британецът се наложи с 6:4, 6:4.

Другият полуфинал в столицата на САЩ противопоставя Тейлър Фриц (САЩ) и Талонр Грикспор (Нидерландия). Водачът в схемата Фриц се наложи с 6:3, 6:3 срещу Джордън Томпсън от Австралия. Грикспор от елиминира Джефри Улф (САЩ) – 7:5, 6:4.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!