Най-добрият ни тенисист Григор Димитров откри сезона си на клей с участие на Мастърса в Монте Карло, където отпадна в осминафиналния си мач от Краля на клея - Рафаел Надал.

Сега хасковлията се завръща на корта след претърпяна стоматологична операция и му предстои да се включи в турнира от категория Мастърс 1000 – Mutua Madrid Open, който ще се проведе в испанската столица през следващата седмица - между 2 и 9 май.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Гришо вчера пристигна в Мадрид и проведе първата си тренировка. След това организаторите на турнира го изненадаха, тъй като жребият се оказа сравнително благосклонен към родния ни представител, който е поставен под номер 13 в схемата. В откриващия си двубой той ще премери сили със световния №57 Лойд Харис, като това ще бъде първа официална среща между двамата състезатели.

При евентуален успех на старта, във втори кръг нашето момче го очаква победителят от мача между Алекс Де Минор и Жауме Мунар. На осминафиналите пък по всяка вероятност Димитров ще се изправи срещу най-високо поставения тенисист в тази четвъртина на схемата - Доминик Тийм, който се завръща в игра след повече от месец отсъствие от корта.