Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за престижната британска спортна телевизия „Sky Sports“. Той говори за трудните моменти, през които е преминал при лечението на COVID-19.

"В момента не сме в безопасност в нито една точка на света. Хората трябва да го разберат и да се съобразяват. Коронавирусът съществува. За съжаление все още нямаме много информация за него. Не знаеш какво да очакваш. В случая най-лошото е постоянната несигурност за всички хора", заяви Димитров.

"Никога не бях преживявал нещо подобно. През целия си живот съм бил много активен и сега се наложи да стоя затворен вкъщи. За мен това е като да ми отрежат крилете. Добрата страна е, че имах много време да помисля върху случващото се. Стигах до заключението, че разковничето е в малките неща – ако сме внимателни и спазваме правилата, всичко ще бъде наред. Трябва напълно да осъзнаем сериозността на това, което се случва в момента", допълва българският тенисист.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Изолацията беше най-трудната част. Не ме притеснява да съм сам вкъщи, тъй като на практика живея самостоятелно от 12-годишен и нямам проблем с това. Тревожеше ме несигурността, съпътстваща такива заболявания. Свикнал съм с физическите травми. Там знаеш какво те боли, прилагаш необходимото лечение и след седмица отново си навън и се наслаждаваш на живота. С коронавируса положението е доста по-различно. Не се чувствах никак добре, нямах обоняние и чувство за вкус. Дори сега все още не съм напълно възстановен в това отношение. Тялото ми просто се срина по много лош начин. Когато преминеш през болестта, се чувстваш наистина щастлив, защото за тези 3 седмици са се променили много неща", призна бившият №3 в света.

"Заболяването преминава различно при всеки. Не пожелавам това на никого. Губиш доверие в тялото си до известна степен, не знаеш дали отново ще намериш баланса си и не си сигурен дали ще успееш пак да си на 100%. От друга страна през последните седмици си направих няколко теста и всичко изглежда нормално. Процесът не е лек, но просто трябва да съм търпелив и се надявам, че след около месец ще съм възвърнал най-добрата си форма", каза Гришо.