Григор Димитров сподели след категоричния си успех с 3:0 сета над французина Грегоар Барер и преодоляването на първия кръг на "Ролан Гарос", че има някои неща, които затрудняват тенисистите в Париж. Според българина кортовете са бавни, а топките са тежки.

"Много трудна кондиция, особено в последните 4-5 дни, вчера дори не успях да тренирам. Исках да остана със себе си и да събера колкото се може повече енергия, наистина беше важно за днешния ден. След почти два дни без тенис, трябваше да се нагодя към условията, което е най-важното нещо в момента. Всяка една точка е важна. Кортът е доста бавен, топките са тежки, имах малко проблеми наплитането на ракетите. Да се надяваме, че след два дни ще съм по-добре с тези неща", коментира Димитров пред БНТ след срещата.

"Не беше лесно в тези месеци, възстановяването ми отне малко повече време отколкото очаквах. Още малко ми трябва да вляза във формата, която бих. Чувствам се почти 100%. Има моменти, в които все още усещам лека умора. Това са последните седмици от сезона и трябва да дам всичко от себе си. След това идват целите за следващата година", добави световният №20.