Най-добрият ни тенисист Григор Димитров разочарова феновете си в България днес рано сутринта, след като отпадна още на старта на турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати.

Гришо, който спечели надпреварата през 2017 г., отстъпи на канадеца Денис Шаповалов с 6:7 (2), 3:6 след по-малко от 90 минути на корта.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Така Шаповалов записа първи успех над Димитров в кариерата си, а освен това сложи край на негативната серия от три поредни загуби и девет поражения в последните си десет срещи във всички турнири.

Първият сет протече изключително равностойно и без пробиви, което логично доведе резултата до 6:6 и наложи изиграването на тайбрек.

В него Григор пръв направи минипробив в началото, но Шаповалов бързо успя да го върне. След това канадецът успя за втори път да спечели точка при подаване на Гришо за 5:4, след което на свой сервис спечели следващите две точки и взе сета със 7:4 точки в тайбрека.

Изходът на втората част беше решен в шестия гейм, когато Денис Шаповалов успя да пробие сервиса на Димитров. Гришо не успя да върне брейка в подаването си и така в крайна сметка загуби мача.

Във втория кръг на турнира в Синсинати канадският тенисист ще играе срещу победителя от мача между американците Томи Пол и Дженсън Бруксби.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК