Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Орлеан, с награден фонд 106 500 евро. Първата ни ракета победи Роберто Батиста-Агут с 3:6, 6:2, 7:6, като спаси четири мачбола. Срещата продължи час и 15 минути.

Нашето момче започна добре мача и в първите четири гейма имаше два шанса за пробив, които пропиля. При 2:2 гейма обаче допусна пробив и това срина играта му до края на сета, който загуби с 3:6.

Вторият сет на корта се завърна Гришо от предишните два мача. Той заигра по-агресивно и започна да излиза по-често на мрежата. Едва в дванадесетия гейм на мача при 1:1 българинът проби сервиса на противника, след което взе подаването си – 3:1. Вторият му пробив дойде два гейма по-късно и той дръпна с 5:2, след което не срещна затруднения да затвори сета.

В решителната трета част двамата задържаха подаванията си до 4:4. Григор обаче бе по-стабилен и в три от сервис геймовете си не даде точка на Батиста-Агут. Той натисна в деветия гейм на сета и стигна до пробив със страхотен завършващ удар. При свое подаване обаче сервира слабо, направи първата си двойна грешка в мача и позволи на испанеца да изравни – 5:5. Батиста-Агут взе следващия гейм и дръпна с 6:5. В този момент Григор се стегна, направи двойна грешки и позволи на съперника да поведе с 40:30. С спаси първия мачбол, след което вкара мача в тайбрек.

Испанецът поведе с 3:0 точки, а Димитров намали до 2:4. Батиста-Агут дръпна с 6:3, но Гришо спаси 3 мачбола и изравни 6:6. В този момент с пролича класата на нашето момче, което взе следващите две точки и мача.

Трябва да признаем, че испанецът показа класа и отлична игра в защита, като парираше атаките на българина. Григор вкара 13 аса, които му помогнаха срещу само 2 на съперника.

На полуфиналите той ще играе с победителя от двубоя между Бьорн Фау, който е номер 95 в света и 32-ия в света Мишел Лодра. С класирането си за тази фаза Димитров взима 45 точки за ранглистата./БЛИЦ