Българският тенисист Григор Димитров и партньорът му Макс Мирни се класираха за втория кръг от турнира на двойки в Монте Карло. Двамата се наложиха с 6:1, 6:3 над Хенри Континен (Фин) и Марин Драганя (Хър) за 53 минути игра. На 1/8-финалите българинът и беларусинът ще се изправят срещу най-добрия дует в мъжки тенис – братята Боб и Майк Брайън, който защитават титлата си от миналата година.
 
Гришо и Мирни спасиха два брейкпоинта още в първия гейм, но след това поеха контрола в мача и направиха два пробива. Със серия от пет поредни гейми българинът и неговият партьор взеха с лекота първия сет. Втората част започна с пробив в полза на Контитен и Драганя, които поведоха с 2:0. Това обаче не помогна на финландеца и хърватина, които допуснаха три пробива до края на частта и загубиха мача.
 
Григор Димитров участва и в турнира на сингъл в Монте Карло. В първия си мач българската звезда на световния тенис ще мери сили със силен съперник – Фернандо Вердаско (Испания). Двубоят по програма трябва да се играе утре.