Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си в турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. В мач от първия кръг Гришо надви трудно 20-годишния американец Бен Шелтън с 6:1, 3:6, 6:3. Срещата продължи 2 часа и 12 минути.

Хасковлията ще се изправи във втория кръг срещу Иржи Лехечка (Чехия), който се наложи с 6:1, 7:5 над финландеца Емил Руусувуори.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Бен Шелтън – Григор Димитров 1:6, 6:3, 3:6

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна добре за Григор Димитров. Той осъществи пробив в четвъртия гейм за 3:1 и след това го затвърди. Веднага след това последва нов брейк в подаването на Шелтън и Гришо дръпна с 5:1. След това хасковлията спечели собствения си сервис-гейм, за да вземе първата част с 6:1.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна по-равностойно и всеки от двамата тенисисти печелеше подаването си. Димитров имаше три възможности в петия гейм, но Шелтън успя да ги спаси и да вземе собствения си сервис-гейм. Равенството продължи до осмия гейм, когато американецът осъществи брейк в подаването на Гришо и поведе с 5:3. Последва маратонски гейм, продължил близо 15 минути, в който българинът пропусна пет възможности за пробив и спаси четири сетбола, но Шелтън спечели петата си възможност за спечелване на сета и взе частта с 5:3.

ТРЕТИ СЕТ
Григор Димитров пропусна четири възможности за пробив във втория гейм на решителната част, а Шелтън взе подаването си и изравни за 1:1. След това хасковлията взе подаването си. Последва продължителен гейм, в който американецът спаси два брейкбола, но не успя да стори същото при третия и Димитров направи пробив в сервиса му. Григор затвърди брейка при собственото си подаване и поведе с 4:1. Последва размяна на спечелени сервис-геймове и резултатът стана 5:3 за българина, който получи шанс да подава за победата в мача. Димитров взе собствения си сервис-гейм, с което спечели сета с 6:3 и започна с победа участието си на турнира.