Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се чувства добре, когато играе в зала и смята, че именно затова има предимство пред останалите във важните мачове.

29-годишният българин, който е 4-ти поставен в схемата в Антверп, отстрани испанеца Пабло Андухар след обрат с 4:6, 6:3, 6:4 и се класира за третия си четвъртфинал за годината след тези в Акапулко и Рим.

"Мисля, че просто останах в мача по много добър начин", каза Димитров, цитиран от сайта на АТР. "Мисля, че голяма част от това се дължеше на моя опит да играя на закрито. Нямате шанса да играете много мачове в зала, но винаги съм чувствал, че имам малко допълнително предимство, особено в големите моменти по време на мача. Мисля, че това беше един от тези мачове".

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Григор е спечелил 64% от мачовете си в зала (72-40) и 69% от тези на открито (248-170).

"Всъщност играх много добре през първия сет, но го загубих. Тогава си помислих: "Добре, нека просто намерим друг начин". Мисля, че подобни мачове в началото на турнира са много важни и е хубаво, че продължавам напред. Това е нещото, от което съм най-доволен", каза още Димитров.

На четвъртфинала в петък българинът очаква победителя от днешната среща между Милош Раонич (Канада) и Камерън Нори (Великобритания).