Григор Димитров снощи успя да победи румънския квалификант Мариус Копил с 6:3, 6:4 в мач от първия кръг на турнира в Стокхолм.

Още днес Гришо ще има нов двубой. След часове Димитров започва участието си на турнира на двойки, партнирайки си с Жереми Шарди, а в първи кръг двамата ще срещнат Фернандо Вердаско и Давид Мареро, които преди две седмици победиха Гришо и Робредо на старта на турнира в Пекин. Мачът е четвърти на корт №1 и ще започне не преди 18:00 часа българско време, но може да бъде преместен на Централния, а това зависи от продължителността на двубоите на главния корт.

На сингъл пък утре Димитров ще спори за класиране на 1/4-финалите с намиращия се в момента под №117 в ранглистата Ян-Ленард Щруф.
 
23-годишният германец определя клея като любимата си настилка, а в Стокхолм ситуацията е коренно различна - бързи кортове в зала. Щруф, подобно на Димитров, бе в серия от 4 поредни загуби, а в първи кръг в Стокхолм се наложи с убедителното 6:3, 6:0 срещу друг квалификант - №891 в ранглистата Милош Секулич.

Щруфи, както е прякорът на 196-сантиметровия германец, в кариерата си има едва 14 мача в основна схема на АТР ниво, осем от които загубени и никога досега не е печелил два поредни на един и същи турнир, пише tenniskafe. Димитров и Щруф са се срещали в миналото, а първата ни ракета пази отлични спомени от до този момент единствения им мач - победа със 7:5, 7:5 на фючърс в Дортмунд през 2010 година, донесла му и титлата на турнира.

Двубоят им в Стокхолм ще се играе в четвъртък, а началният час ще стане ясен в сряда вечерта българско време.