Първата ни ракета Григор Димитров остави незабравим спомен за млади таланти от тенис клуб Yarrawonga в Северна Виктория, Австралия. Българинът се срещна виртуално с треньора Грег Дънс и няколко местни надежди, като отговори на някои въпроси на децата и им даде ценни съвети.

„Като млад играех по-бляскаво, радвах се на това. Няколко години трябваше да си напомням, че трябва да играя по друг начин. Разбрах, че колкото по-дисциплиниран съм, толкова по-ясно виждам играта“, сподели Гришо, а на въпрос как тренира в България, когато не е лято, той отговори:

„Баща ми тъкмо ми показа какво е навън и всичко е в сняг. Имаме хубави съоръжения вече. Едно време се събуждах в 6 часа сутрин, за да играя в зала със счупени прозорци, носех ръкавица на лявата си ръка и играехме на най-бързата настилка, на която съм играл някога. Сега нещата са по-добре. Чувам, че все повече деца тренират тенис, което ме прави щастлив.“

Връзка между контузията на Димитров и други играчи и карантината за тенисистите в Мелбърн пък направи световният №1 Новак Джокович.

Той смята, че големият брой травми на топ тенисисти по време на Australian Open се дължи на двуседмичния период на карантина, в който те имаха право да тренират само по няколко часа дневно, а някои дори не можеха да напускат стаите си.