ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Григор Димитров записа нов силен мач на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж и се класира на осминафиналите. Първата ни ракета победи световния №59 Фабио Фонини с 6:0, 7:5 за 90 минути игра. 

Следващият съперник на българина ще бъде Карлос Алкарас. Световният №1 победи Йошихито Нишиока с 6:4, 6:4. 19-годишният Алкарас и Гришо досега не са играли един срещу друг. Спорът им за класиране на 1/4-финалите ще се състои в четвъртък.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Вчера Гришо се справи с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп - 7:6(5), 7:6(5) за близо два часа, докато Фонини елиминира французина Артур Фис (7:6(5), 6:7(4), 6:2).

Това беше седми мач между българина и италианеца, а Григор вече води с 5:2 победи над този опонент. 

Димитров изигра перфектен първи сет, в който не загуби нито един гейм и се наложи с 6:0 след 32 минути игра. Гришо продължи да доминира и през втората част, в която проби в четвъртия гейм и поведе с 3:1.

35-годишният Фонини обаче успя веднага да навакса изоставането си и върна пробива, след което изравни за 3:3. В десетия гейм, при сервис на италианския ветеран, Григор Димитров стигна до два мачбола, но във въпросните разигравания Фонини действа безупречно и успя да се измъкне – 5:5. Сервирайки за място в тайбрека, италианецът трябваше да спасява още три мачбола, при това поредни. Той отрази първите два, но при третия Гришо ликува, класирайки се напред в Париж. 

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ФАБИО ФОНИНИ 6:0, 7:5