Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на US Open след 6:1, 6:1, 7:6 над австралиеца Ринки Хиджиката. Двубоят продължи малко над 2 часа.

Световният номер 9 Григор стартира убедително срещата и набързо поведе с 2:0 сета, но в третия съперникът му вдигна оборотите и успя да прати частта в тайбрек. В него все пак нашенецът показа повече класа и набързо поведе с два минипробива, стигайки до три мачбола. Хиджиката обаче намали, но в крайна сметка Григор имаше последната дума, спечелвайки тайбрека, а и двубоя. 

В следващия кръг българският тенисист ще се изправи срещу аржентинеца Себастиан Баес или Талон Грикспоор от Нидерландия.

Ринки Хиджиката - Григор Димитров 1:6, 1:6, 6:7

ПЪРВИ СЕТ


Григор спечели откриващия гейм на нула. В първото подаване на съперника, Гришо успя да го пробие след 10-минутна битка. Веднага след това нашият тенисист успя да затвърди брейка. До края на частта световния номер 9 даде само един гейм на опонента от Австралия и закономерно затвори сета с 6:1 след 33 минути игра.

ВТОРИ СЕТ

Още в първото подаване за втория сет Григор успя да реализира пробив, който затвърди без проблеми. В хода на частта нашенецът тотално доминираше, не давайки почти никакви шансове на Хиджиката, който подобно на първия сет взе само едно свое подаване. В крайна сметка Гришо успя да поведе с 2:0 сета. 

ТРЕТИ СЕТ

Третият беше по-интригуващ, като австралиецът показа зъби и, че може да печели повече от един гейм в мача. За това помогна и лекия спад в играта на Гришо, който допусна 4 двойни грешки. Освен това двамата си размениха по един брейк. В 12-ия гейм Григор все пак стигна до две точки за спечелване на мача, но 62-ия в света Хиджиката ги спаси и нещата трябваше да се решат в тайбрек. 

Там нашенецът набързо поведе с три минипробива, осигурявайки си три мачбола. Хиджиката отрази два от тях, но и Григор показа по-големия опит от двамата и затвори двубоя.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК