Първата ни ракета в тениса Григор Димитров доведе сблъсъка за “Купа Дейвис” между България и Монако до равенство – 1:1. Талантът победи Томас Ожер с 6:4, 7:5, 6:3. По-рано през деня Тодор Енев загуби драматично в пет сета с 6:4, 7:6, 5:7, 2:6, 1:6 от Бенжамен Балер.

Първият сет започна равностойно, като Димитров и Ожер печелеха подаванията си. При 5:4 Григор стигна до пробив и дръпна с 1:0. По същия начин започна и втория сет, но този път състезателят от Монако проби за 3:2. Томас поведе с 5:3. Тогава обаче Гришо показа здрави нерви и спечели подаването си, след което проби за 5:5 и спечели гейма със 7:5.

В третия сет Димитров бе безкомпромисен и набързо затвори мача с 6:3. Това е осмата му победа на сингъл за “Купа Дейвис” от осем изиграни мача, като има още успех и загуба на двойки.

Утре е предвиден мачът на двойки. По предварителен план трябва да играят Димитров/Енев срещу Балер/Ожер. Не е изключено обаче капитанът на България Огнян Илиев да даде почивка на Тодор, който игра тежък мач и имаше проблеми с травма. Варианти за негов заместник са Валентин Димов и Цветан Михов./БЛИЦ