ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде добра оценка на представянето си на последните няколко турнира в Азия. В понеделник той се изкачи до №16 в световната ранглиста - неговото най-високо класиране от 22 март 2021 година.

"Специално азиатско турне, белязано с много емоционални моменти, а вече и с повече от 400 победи. Като цяло съм доволен от играта си. Продължаваме да се учим, да растем и да се подобряваме. Заобиколен съм от солиден екип", написа в социалните мрежи най-добрият български тенисист.

 WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Азиатското турне на Гришо завърши с полуфинал на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай. В най-големия китайски град Димитров записа победи последователно над Александър Вукич, Карен Хачанов, №2. света Карлос Алкарас и Николас Джари преди да отстъпи пред световния номер 7 Андрей Рубльов.

По-рано през месеца той игра и на АТР500 турнира в Пекин. Там българинът записа друга много престижна победа - над №4 в света Холгер Руне на осминафиналите, а също така спечели и срещу Макензи Макдоналд на старта.

На АТР250 в Чънгду в последната седмица на септември Григор Димитров надигра Хуан Пабло Варияс, като именно това бе победа номер 400 на ниво АТР в кариерата му, а след това се наложи и над Кристофър О’Конъл. Той бе спрян чак на полуфиналите от Александър Зверев, като това бе четвъртото поражение на българина от този съперник за 2023 година.

Григор Димитров е особено активен в социалните мрежи в последните дни. Внимание привлякоха думите му след раздялата с румънката Мадалина Генеа, когато той написа - "Парите не могат да купят вярност".