Григор Димитров се изкачи с още две места и от днес заема №112 в АТР ранглистата, което е и негово най-добро постижение. Във вторник Гришо ще започне участието си на чалънджъра в Екентал.

Благодарение на достигането до полуфиналите на фючърс в САЩ Димитър Кутровски се изкачи с 44 позиции и през тази седмица се намира под №574 в света, а трета ракета на България е Тихомир Грозданов (№581).
В Топ 10 на света няма нито една промяна - Рафаел Надал продължава да е водач с 11 880 точки, следван от Роджър Федерер със 7495 и Новак Джокович със 7145.

По-интересно е при ранглистата, отразяваща представянето на тенисистите през календарната 2010 г., която служи и за критерий за определянето на осемте места на Мастърса в Лондон. До този момент петима тенисисти са си осигурили участие на последния за сезона турнир - Надал, Федерер, Джокович, Мъри и Сьодерлинг, а останалите три все още са свободни. Бердих, Родик и Ферер са съответно шести, седми и осми, като сериозни шансове за участие в Лондон имат Фернандо Вердаско, Михаил Южни и Юрген Мелцер./БЛИЦ