Григор Димитров си подари втори полуфинал за рождения ден. След като по-рано днес стигна до Топ 4 на сингъл на Мастърс-а в Рим, сега Гришо се класира за тази фаза и на двойки.
 
Българският тенисист и партньорът му Лукаш Росол се наложиха над Марин Чилич и Сантяго Гонсалес с 4:6, 6:4, 10:8. С този успех дуетът Димитров-Росол си осигури 360 точки за ранглистата на двойки, с което Гришо ще се върне в Топ 100 тази класация и през следващата седмица най-вероятно ще бъде № 82.
 
Двубоят започна с предимство за Чилич и Гонсалес, които поведоха с 3:1 след ранен пробив. При 3:5 Димитров и Росол спасиха три сетбола, но след това съперниците им спечелиха подаването си и взеха първия сет.
 
Българинът и чехът направиха пробив още в началото на втория сет и поведоха с 2:0. Противниците им обаче не се предадоха и изравниха за 3:3. В десетия гейм на частта Гришо и Росол имаха три сетбола, спечелиха втория и изравниха резултата в мача.
 
При мачовете на двойки в тези турнири третият сет се нарича шампионски тайбрек. Тази част протече доста нервно, като Димитров и чешкият му партньор четири пъти повеждаха след сервис на противниците, но след това допускаха изравняване. При 9:8 в своя полза Гришо и Росол обаче не оставиха шанс на Чилич и Гонсалес и спечелиха мача.
 
В спор за място на финала Григор Димитров и Лукаш Росол ще се изправят срещу Робин Хаасе и Фелисиано Лопес, които поднесоха изненадата в мача си с дуета Иван Додиг - Бруно Соареш и се наложиха с 6:3, 6:2. Този двубой ще се проведе в събота след полуфинала на Гришо на сингъл. В другия полуфинал братята Брайън спорят с двойката Нестор-Зимонич.