ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Григор Димитров прикова погледите на всички на известния плаж Котслоу в Пърт (Австралия).

Звездата е там с националния тим по тенис за участие в турнира United Cup, където срещаме Гърция и Белгия.

Още в първия ден на надпреварата (29 декември) ще видим Гришо и Стефанос Циципас на корта, като българинът ще се стреми да прекъсне серията от четири поредни поражения срещу този опонент.

"Забавно е да се отдаваме на социални дейности извън тениса. Мисля, че на всички им хареса. Настроението в отбора е страхотно. Прекарваме си много добре в Пърт и нямаме търпение за United Cup", каза хасковлията пред сайта на ATP.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

"Мисля, че ни очаква страхотен мач. Няколко пъти сме играли един срещу друг и той често ме е побеждавал. Сега обаче форматът е различен и отборът е зад мен, така че нямам търпение", коментира световният №28.

Димитров смята, че добавянето на смесен турнир към календара е нещо много позитивно и за двата Тура. „Всички сме развълнувани. Форматът е изцяло нов и изданието ще бъде дебютно, така че не знаем какво да очакваме. Въпреки това обаче много се радвам, че имаме възможност да прекараме време заедно и да създадем нови спомени".

Първата ни ракета при жените – Виктория Томова, споделя това мнение. "Концепцията на турнира много ми харесва. Всяка седмица играем индивидуално, така че е хубаво да има турнира, в който българските тенисисти да обединяваме сили и да играем за страната си".

Томова ще излезе на корта в RAC Arena в петък (30 декември) в 04:00 ч. българско време, а нейна опонентка ще бъде световната №6 Мария Сакари.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК