Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 6:7 (5), 4:6 от лидера в световната ранглиста НовакДжокович в полуфинален мач от турнира в Париж. Така сърбинът увеличи предимството си в баланса между двамата на 9:1 победи. В спор за титлата утре Ноле ще се изправи срещу победителя от мача между Рафаел Надал-Денис Шаповалов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ПЪРВИ СЕТ
Изключително оспорвана първа част на мача. Всеки един от двамата тенисисти печелеше своето подаване без особени проблеми и не се стигна до нито една възможност за пробив в полза на Гришо или Ноле. Това продължи в течение на всичките 12 гейма. Така се стигна до тайбрек. В него сърбинът успя първи да направи минибрейк, но Димитров веднага го върна. След това двамата спечелиха подаванията и се стигна до 3:3. Григор успя да поведе, а след това направи още един минипробив за 5:3. Джокера успя да направи два поредни пробива, поведе с 6:5 и получи сетбол при свой сервис. Сърбинът се възползва отлично от шанса си. Спечели тайбрека със 7:5 и първия сет със 7:6.

ВТОРИ СЕТ
Втората част също започна равностойно. Гришо и Ноле печелеха подаванията си до 2:2. Тогава дойдоха първите две възможности за пробив на сервис гейм в мача, но за жалост бяха в полза на сърбина. Джокович се възползва от втората от тях и поведе с 3:2. След това сърбинът спечели подаването си и се доближи до спечелването на мача. Последва размяна на спечелени сервис геймове и при 5:4 в своя полза Джокера подава за мача. В своя сервис-гейм Новак Джокович не допусна никаква изненада и спечели срещата при първия си мачбол. Вторият сет приключи при 6:4 в полза на Ноле.