Най-добрият български тенисист в момента Григор Димитров ще се върне в България за Великден, съобщи  Гонг. Хасковлията се прибира в родината в края на тази седмица и във вторник (21 април) го очаква първата му среща от най-скъпоплатения мъжки турнир у нас „Загорка Къп” с награден фонд 85 000 евро на кортовете на ТК Левски в Борисовата градина.

В момента Григор е в Париж, където тренира, и почти се е възстановил от грипа, който го измъчва последните дни. Преди три седмици 394-ият в световния тенис имаше проблеми с коляното на турнира в Тайланд. Юношеският шампион от Уимбълдън и US Open желаеше да играе на турнира от сериите „Чалънджър” в Рим тази седмица, но в момента е във френската столица.

Остава почти 99% сигурно присъствието на трибуните на „Загорка Къп” в София на шведския мениджър на Гришо Нина Венерстрьом от агенция „Октагон” и новия му легендарен шведски треньор Петер Лундгрен. 43-годишният специалист, чийто ученици се са били Роджър Федерер, Марат Сафин, Марсело Риос и Маркос Багдатис, за първи път ще посети България в качеството си на приближен до Димитров.