Първата ракета на България по тенис Григор Димитров отпадна още във втория кръг на турнира в Нюпорт. Поставеният под номер 2 в схемата хасковлия отстъпи с 1:6, 4:6 на непознатия американски младок Денис Кудла. Роденият в Киев 18-годишен тенисист беше по-агресивният от двамата и изненада Димитров с мощния си сервис и стабилната игра от дъното на корта. Единствено в началото на втория сет Гришо демонстрира по-добра игра и поведе с 3:0, но Кудла върна пробива и стигна до успеха в мача. В предишния кръг съперникът на Гришо, 394-и в света, изненадващо елиминира хърватина Иво Карлович.

Григор допусна пробив още при първото си подаване и до края на първия сет не направи нищо, за да опита обрат. При 0:5 Димитров взе първия си гейм в мача, но след това неговият съперник спокойно затвори сета.

Григор стартира втората част много по-концентрирано и набързо поведе с 3:0. Българинът дори имаше шанс да пробие за втори път в сета сервиса на Кудла, но не успя. Младият американец веднага върна пробива, след което измъкна още два гейма и поведе с 5:3. Григор прекъсна серията от пет поредни загубени гейма, а после дръпна с 0:40 при подаването на Кудла, но американецът показа характер и изравни точките. Първият мачбол бе отразен, но при втората си възможност играещият с "уайлд кард" в турнира тийнейджър заби ас в полето на Григор и приключи мача./БЛИЦ