Първата ни ракета Григор Димитров ще играе срещу Бърнард Томич (Австралия) в първия кръг на турнира по тенис в Ротердам (Холандия) с награден фонд 1 575 875 евро.

21-годишният хасковлия, 40-и в световната ранглиста в момента, има гарантирани 8820 евро за участието си в основната схема, а при успех над австралиеца ще заработи 16 030 евро и 45 точки, а във втория кръг ще очаква победителя от мача между поставения под номер 8 Флориан Майер (Германия) и Николай Давиденко
(Русия).

20-годишният Бърнард Томич е 44-и в света в момента. В средата на миналата година достигна до 27-ата позиция в класацията на АТП. 196-сантиметровият австралиец има една титла в кариерата си в Сидни в началото на този сезон и е заработил малко над 1,35 милиона долара от наградни фондове.

Двамата не са се срещали досега като професионалисти, но се познават добре от юношеските си години, а на турнира в Тайланд през септември миналата година играха в тандем на двойки.

В Ротердам Димитров участва и в надпреварата на двойки заедно с Маркос Багдатис (Кипър). Те ще срещнат в първия кръг Юлиан Ноул (Австрия) и Филип Полашек (Словакия).