ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Григор Димитров започна по отличен начин 2024 година. Хасковлията обърна бившия №1 в света Анди Мъри на старта на турнира в Бризбейн - 4:6, 5:7, 6:2. След успеха Григор даде телевизионно интервю на корта, коментирайки представянето си срещу британеца. Българинът говори и за проблема с ракетите му, след като днес скъса няколко кордажа.

За двамата това беше втора среща в Бризбейн. Преди 10 години Мъри победи Гришо в спор за трофея.

"През седмицата се видяхме няколко пъти, смеехме се, тъй като играхме тук преди 10 години и повече. Много е хубаво да се видим отново в Бризбейн. Започваме годината в добър стил", започна Гришо.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Най-доброто нещо е, че успях да бъда здрав, да имам добро постоянство, особено последните месеци от миналата година. Дадох всичко от себе си, исках да продължи колкото се може по-дълго, но това не е много лесно, да се поставиш под напрежение, да започнеш силно следващата година. Но излизайки на корта днес, чувствах малко ръжда, ако трябва да бъда честен, но продължих да се боря, да търся ударите си, да се опитам да намеря играта си", коментира Димитров.

"Искам да се наслаждавам на това, което ми предстои и не приемам нищо за даденост", отбеляза Гришо.

Българинът и репортерът се пошегуваха за множеството сменени ракети в хода на днешния мач от страна на Димитров.

"По едно време започнаха да ми свършват ракетите и се радвам, че не играем три от пет сета. Когато условията са толкова влажни, се вижда, че кордажът е уязвим, но трябва да се справим с всички ситуации. Надявам се, че само тази седмица ще е така и този проблем няма да продължи и в Мелбърн (б.р. - на Australian Open). Но предполагам, че ще поръчам още ракети, за всеки случай", коментира Григор Димитров.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!