Григор Димитров взе само сет на "Уимбълдън". Надеждата на тениса ни поведе със 6:3 срещу опитния Игор Куницин (Рус), но във втория падна с 0:6. Още в него стана ясно, че има проблем с контузия и при 0:4 в третия сет се отказа.

Двамата влязоха уверено в мача и спечелиха подаванията си, като Григор сервираше първи. При 3:2 нашето момче проби руснака, който обаче върна бързо пробива. Геймът бе драматичен като Григор губеше с 0:40, но успя до изравни, Куницин спечели едва при шестия си шанс. Последва втори пробив за Димитров – 5:3, след което той затвори набързо сета със своето подаване - 6:3.

Григор започна добре втория сет и имаше шанс за пробив, който пропиля. Руснакът взе подаването си и започна уникална серия като спечели сета с 6:0, а българина едва взимаше по някоя точка, което се дължи на контузия, която получи още в първия гейм на сета.

Третият сет бе копие на втория и си личеше, че Григор не може да играе, макар че стискаше зъби и се бореше. При 0:4 се отказа и така завърши първото си участие в турнир от "Големия шлем".  

Григор участва с “уайлд кард” като победител от юношеската надпревара миналата година./БЛИЦ