ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира с лекота за четвъртфиналите на турнира в Бризбейн. Хасковлията записа успех с 6:1, 6:2 над Даниел Алтмайер само за 68 минути на корта. 

За Гришо това е трета победа над германеца от три изиграни мача. Първият им двубой беше през 2021 г. в Индиън Уелс (6:4, 6:2), а вторият на "Ролан Гарос" през миналия сезон - 6:4, 6:3, 6:1.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде представителят на домакините Ринки Хиджиката, който записа победа с 5:7, 6:2, 7:6 (4) над Томаш Махац (Чехия).

ПЪРВИ СЕТ
Григор започна много силно мача. Той осъществи пробив още във втория гейм. След това направи още един, за да поведе с 4:0, а след това при собствен сервис значително увеличи аванса си. Едва в този момент Алтмайер спечели първия си гейм в мача, за да намали изоставането си на 1:5. Димитров приключи първата част при собственото си подаване, което спечели на нула.

ВТОРИ СЕТ
Даниел Алтмайер взе първия гейм във втората част. Григор обаче изравни при свой сервис. Последва пробив в полза на българския тенисист, който беше затвърден и Гришо поведе с 3:1. След това двамата взеха своите подавания, за да дойде нов пробив за Григор Димитров. Така българинът поведе с 5:2 и сервираше за спечелване на мача. При своето подаване българинът спаси три брейкбола, но стигна до успеха в частта с 6:2 и в мача в два сета.