Григор Димитров е дал заявка за участие на  турнира в Синсинати, САЩ, която ще се проведе от 13 до 21 август. Надпреварата от сериите "Мастърс" в щата Охайо носи специално място в сърцето на Григор Димитров, защото именно там първата ни ракета спечели първата си титла от подобна категория, надигравайки Ник Кирьос във финала през 2017-та, пише tennis.bg. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Българинът неведнъж е доказвал, че Синсинати  е щастливо място за него, като въпросният турнир може да извлече най-доброто от неговия тенис, абстрахирайки се от моментната форма на нашия сънародник. Точно затова не е никаква изненада, че родният и представител и през този сезон ще се завърна на кортовете в американския град, като за момента го делят две места от възможността да бъде поставен, но вероятно все пак ще попадне сред 16-те привилегировани играчи.

Това се дължи на обстоятелството, че миналогодишният шампион Александър Зверев все още е началото на своята рехабилитация, след като скъса връзките на десния си глезен по време на полуфиналите на Ролан Гарос и по всяка вероятност няма да има възможност да защити своя трофей.

Новак Джокович пък също засега попада в списъка с участници, само че към момента правителството на САЩ има политика да не допуска неваксинирани чужденци на територията на страната си и 21-кратният "мейджър" шампион разчита единствено на някакво специално изключение, защото в противен случай ще бъде лишен от праовото да играе по време на американското турне.

Джокович далеч не е единственият шампион от Шлема, който по план трябва да видим в Синсинати, тъй като Рафаел Надал също има желание да се бори за първата си титла в кариерата от въпросното състезание, а в действие ще видим още Даниил Медведев, Доминик Тийм и Марин Чилич, като хърватинът и руснакът са други двама от бившите победители в надпреварата.

Ето и пълен списък с участниците в Синсинати: