Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна обрат и загуби от Александър Попирин с 1:2 сета на осминафиналите на Мастърс турнира в Монреал.

След равностойни първи геймове Гришо проведе отличен сервис-гейм и се отърси от трудностите в предишния си, за да се доближи максимално до спечелване на първата част - 5:4. Двойна грешка на Попирин го постави в беда при 0-30, а сгрешено воле на мрежата го изправи пред критична ситуация - 0-40. Австралиецът отрази два, но после блестяща акция на Гришо завърши със стоп-воле за пробив и успешен край на сета - 6:4 за 48 минути.

Втората част вървеше гейм за гейм, а само в осмия Попирин имаше шанс за пробив, но Григор успя да го спаси. В 12-ия нашенецът имаше три точки за спечелване на мача, но съперникът му успя да ги отрази и така нещата трябваше да се решат в тайбрек. В него Попирин показа по-здрави нерви и с два мини пробива изравни сетовете.

В третия решителен играта на българина лека полека започна да се срива и той допусна пробив в шестия гейм, който беше затвърден от съперника. До края срещата се доиграваше, Гришо взе още един гейм, но това се оказа недостатъчно, за да избегне загубата.