Григор Димитров победи Фернандо Вердаско с 6:2, 6:7(4), 6:3 за 2:22 часа и се класира за трети кръг на турнира в Барселона. Хасковлията показа добра игра с леки колебания на моменти, но това бе достатъчно за успех. 

С победата Григор вече има и положителен баланс срещу родения в Мадрид Вердаско. Българинът е вече с 4 успеха срещу 3 на опонента му. 

Най-добрият български тенисист ще играе срещу „щастливия губещ“ от квалификациите Николас Жари в третия кръг. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Първи сет
Двубоят започна равностойно, а Григор показа много стабилен първи сервис. Хасковлията не загуби нито едно разиграване при първите си две подавания и записа три аса. Вердаско също успя при сервис гейма си, но при втория такъв Гришо се разигра. Българинът показа перфектен ретур, а след това и лоб от трудна позиция, които в крайна сметка му помогнаха да пробие и да дръпне с 3:1. 

Вердаско бе много близо до това да върне брейка и дори получи цели четири възможности за това, но във всеки един от случаите Димитров излезе от ситуацията и накрая спечели този решителен за първия сет гейм. Българинът продължи със стабилната си игра и започна да реализира все повече печеливши удари. При 5:2 в своя полза хасковлията изчака спокойно грешките на съперника си и след двойна грешка сетът завърши с успех с 6:2.

Втори сет
Вердаско бе близо до пробив в началото на тази част, след слаб сервис на Димитров при 40-40. Форхенд и уинър на линия спасиха българския тенисист от тежката ситуация. Двубоят се завърза, а испанецът даваше всичко от себе си, за да не загуби тази част. 

При 3:2 в полза на Григор се стигна до възможност за българина с брейкбола. Вердаско обаче показа опит и излезе от ситуацията. Испанецът заигра вдъхновено и форхенд уинър по правата му донесе два брейкбола още в следващия гейм, единият от които успешен. 

Гришо обаче не се стресна и върна веднага пробива. Двойна грешка даде три шанса за българина и той успя да изравни от втория път. Стигна се до тайбрек. 
Вердаско успя да дръпне с 5:1, след като записа минипробиви в два от трите първи сервиса на Гришо. В крайна сметка испанецът изравни след 7:4 в тайбрека и срещата влезе в решителен трети сет!

Трети сет
Григор започна устремно третия сет и успя да пробие веднага своя съперник и то без да му позволи дори да спечели разиграване. Последва гейм на 30 и 2:0 за българина. За да затвърди превъзходството си Гришо достигна до нова възможност за пробив, но Вердаско се справи. При втората такава обаче с чудесен форхенд хасковлията не остави шансове на испанеца и поведе с 3:0!

Димитров продължи силното си представяне и поведе с 4:0, след успешен сервис гейм. Вердаско обаче се активизира и разигра. Испанецът започна да пласира по-добре ударите си, а сервисът му затрудняваше Григор. Вердаско успя да пробие и да спечели два свои сервис гейма, с което намали до 4:3 в полза на Димитров. Най-добрият ни тенисист успя бързо да спечели подаването си, а това повлия негативно на Вердаско и той сервира за оставане в мача без никаква сила и точност. Димитров проби на 15 и спечели сета, с което и мача!