Поне две седмици ще почива Григор Димитров заради контузията, която получи в първия си мач при мъжете на турнир от "Големият шлем", съобщава "24 часа". При опит да смени посоката си на движение българският номер 1 в тениса усука коляно и въпреки че продължи да играе, бе принуден да се откаже при 6:3, 0:6, 0:4 срещу 39-ия в ранглистата Игор Куницин (Русия) в I кръг на "Уимбълдън".

Засега се знае, че талантът от Хасково има разтежение на пострадалия крак. Ако травмата се окаже по-сериозна, Димитров може да пропусне започващото на 13 юли Открито първенство на Швеция в Бащад от веригата на АТП, където е поканен да участва от организаторите. Предишната седмица пък е четвъртфиналът България - Латвия в група II на зона Европа/Африка за Купа "Дейвис" в Пловдив, в който той отказа да играе. Все още не се знае дали в състава на гостите ще бъде звездата Ернестс Гулбис.

Григор стана шампион при юношите на "Уимбълдън" за миналия сезон и получи "уайлд кард" направо за основната схема при мъжете. Заради бързия си растеж и високия ръст той има проблеми с коленете и по тази причина не е тренирал с пълни сили миналата седмица с цел да се запази за мачовете във Всеанглийския клуб за тенис и крокет в лондонското предградие.

Така, след неприятния изход от двубоя на Димитров с Куницин България все още няма победа в основната схема при мъжете на "Уимбълдън". Два пъти там игра Орлин Станойчев. Единственият наш тенисист, влизал в първите 100 на световната ранглиста загуби 6:3, 6:2, 3:6, 1:6, 3:6 от Джон ван Лотум (Холандия) през 1997 година и с 3:6, 7:6, 4:6, 7:6, 8:10 от легендата в двойките Тод Уудбридж (Австралия) два сезона по-късно. /БЛИЦ