Идва ли Григор Димитров на турнира в София? Окончателен отговор на въпроса, който вълнува мнозина, все още не може да бъде даден.

Към момента първата ни ракета не е подал заявка за надпреварата "Гаранти Коза София Оупън", която ще се проведе от 1 до 7 февруари. Крайният срок изтича в понеделник, което означава, че шансовете Григор Димитров да се появи отново в "Арена Армеец" са доста малки.

А хиляди почитатели на хасковлията се вълнуват от този въпрос и горят от желание отново да го видят на живо, както бе на демонстративния му мач с Гаел Монфис.

Турнирът "Гаранти Коза София Оупън" е от календара на Мъжката тенис асоциация и е от категория "АТР 250", което означава, че шампионът ще си тръгне с актив от 250 точки. Наградният фонд е 463 хиляди евро.

На официалната интернет страница на българина, който от известно време се подготвя в Маями за старта на сезон 2016, са посочени първите три турнира, на които ще участва (всичките в Австралия) - Бризбейн (също категория "АТP 250"), Сидни ("ATP 250") и Аустрелиън Оупън. Първата надпревара от Големия Шлем за 2016-а стартира на 18 януари, а следващият турнир, който е залегнал в програмата на Димитров е в Щатите - Делрей Бийч (от 15 февруари). Големият въпрос е дали две седмици преди това Григор ще пристигне в България за надпреварата в "Арена Армеец"?

Очакваме отговора ти, Гришо. Дали пак ще пренебрегнеш България или ще ни покажеш, че наистина си българин. Турнирът е от особено значение за рейтинга на родния ни тенис, а едно твое присъствие ще бъде страхотен плюс за всички.
 

gri6o_site_1.jpg