Австралийският тенисист Бърнард Томич се изказа много ласкаво за Григор Димитров. Двамата си размениха комплименти преди старта на "Аустрелиън оупън" в началото на 2016 година.

"Уважавам много Григор. Очевидно е, че той направи огромно постижение, достигайки до номер 8 в света. Играхме много като младежи заедно и знам, че той е един много труден за побеждаване съперник", заяви Томич пред couriermail.com.au.

На свой ред Димитров похвали австралиеца и други двама от младите тенисисти, които се борят да се докажат като топ таланти. Според българина Томич, Ник Кирьос и Танаси Кокинакис ще стигнат до Топ 5 в световния мъжки тенис.

Помолен да прогнозира кой от тях ще бъде най-успешен, Григор заяви, че и тримата са "изключително талантливи". "Те са много различни играчи, но аз съм убеден, че всеки от тях може да стигне до Топ 5. Кирьос бе изключително успешен за 20-годишен. Мисля, че ключът за него е само да бъде здрав", казва Григор.

"Всеки път, когато участва в някой турнир, той е невероятно опасен играч. Вече победи Рафа (Надал) и Роджър (Федерер) в последните две години", допълва българската звезда.

В момента Томич е 18-и в ранглистата, Кирьос е под номер 30, а Кокинакис е 80-и.