Григор Димитров е амбициран да се представи достойно на "Ролан Гарос", където се падна на старта срещу колумбиеца Алехандро Фая. Гаджето на Мария Шарапова даде първото си интервю пред шведските медии. Първата ни ракета от известно време тренира в Стокхолм и преди да стартира на Откритото първенство на Франция по тенис отговори на няколко въпроса, но не обели нито дума за любимата си Маша. Пред шведите Гришо сподели какво мрази най-много - да се бъркат в личното му пространство.

"Един ден сравненията с Федерер ще спрат, дано е по-скоро", заяви Димитров.

"Оценявам големия интерес към мен, но не искам да се показвам толкова много. Стремя се много добре да пазя личното си пространство. Така, че за мен бе правилно да чакам, докато постигна някакви резултати, за да е възможно да говоря за тях", сподели българинът, който логично беше попитан за победата над световния номер едно Новак Джокович на Мастърса в Мадрид, както и за доброто си представяне срещу Краля на клея Рафаел Надал в Монте Карло.

"Не получаваш много шансове да играеш със световния номер едно и да спечеля един такъв сблъсък бе страхотно", каза Гришо.

"Искам да бъда оценяван за това, което съм. Все повече това започва да се получава и е голямо успокоение за мен. Но продължават да ми задават въпроси за това и то вероятно ще продължи още известно време", добави хасковлията, който е най-младият в Топ 50 на света и вече скочи до рекордната 28-а позиция.

Както е известно, Гришо напусна академията на Патрик Муратоглу, който реши да се занимава със Серина Уилямс, и влезе в стокхолмската "Good to Great Academy", където треньор му е Микаел Тилстрьом.

"Попаднах в много добър отбор, хората около мен са страхотни. С тъмния сезон в Швеция се справям с усмивка. Наистина е тъмно, студено, има сняг, но аз бях толкова мотивиран да тренирам здраво за този сезон, че не мислех за нищо друго. Наистина ми харесва в академията, но е рано да се каже какво ще стане в бъдещето", добави българинът.