Григор Димитров прекъсна серия от три поредни загуби. Българинът преодоля първия кръг на турнира по тенис в Банкок (Тайланд), с награден фонд 587 хиляди долара. На старта на надпреварата той се наложи с 6:2, 7:5 над поставения под номер 5 Иван Додиг (Хърватия), който е номер 37 в света.

Гришо игра много силно в първия сет, сервира отлично и направи два пробива. В началото на втората част хърватинът поведе с 2:0, но 19-годишният национал изравни. При 5:5 Димитров направи нов пробив и без проблем спечели мача при свой сервис. Срещата продължи час и 32 минути.

Във втория кръг българинът ще играе с квалификанта Симоне Болели (Италия) или един от най-талантливите, но непостоянни състезателки Ернест Гулбис (Латвия).

В последно време Григор се представяше колебливо, като записа последователни загуби от Александър Долгополов (Украйна), Гаел Монфис (Франция) и Игор Сайслинг (Холандия).

Тази вечер Димитров и Додиг отново ще излязат на корта, но този път ще са от един отбор. Те започват участието си в турнира на двойки срещу италианското дуо Болели/Фабио Фонини.