Най-добрият български тенисист Григор Димитров спря застоя си в световната ранглиста, където в продължение на четири поредни седмици заемаше 18-о място. Хасковлията прогресира в новото издание на класацията на АТР и вече е 17-и.

Гришо не крие, че целта му е атака на място Топ 10 през следващата година и в момента се намира на 1025 точки зад Томаш Бердих, който е десети в ранглистата.

Димитър Кузманов се придвижва с 15 места напред до № 391, а Александър Лазаров и Александър Лазов губят съответно шест и една позиция до 531-о и 628-о в света.

Големите промени в тази седмица обаче са в Топ 10, където Анди Мъри измести Новак Джокович от върха и се превърна в първия британец, който успява да достигне до №1 в света при мъжете. Това се случи, след като Ноле бе детрониран на четвъртфинал на Мастърса в Париж от Марин Чилич, а Мъри извървя пътя до титлата.

Същевременно, Роджър Федерер изпадна от Топ 10 след 14 поредни сезона постоянно присъствие в челната десетка, които включват и рекордните 302 седмици на върха. Подобно развитие все пак бе очаквано на фона на факта, че контузия в коляното прекрати сезона на швейцареца още след Уимбълдън. В момента той е №16 в света.