ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров срази американеца Макензи МакДоналд със 7:6 (6), 6:2 за 1 час и 31 минути игра във втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите ATP 500 във Вашингтон, класирайки се за осминафиналите.

Двамата бяха стабилни на сервис и спечелиха всичките си подавания, за да се стигне до тайбрек, в който се пробиха на няколко пъти и в крайна сметка Гришо спечели с 8-6 точки, за да поведе със 7:6 след първата част.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

Във втория сет българинът проби на два пъти МакДоналд и без проблеми спечели с 6:2, за да елиминира американеца по пътя към осминафиналите, където очаква победителя от сблъсъка между Емил Руусувуори от Финландия и Йошихито Нишиока от Япония.

Григор Димитров записа втора победа над американеца в третия им сблъсък. В първия българинът спечели трудно в пет сета на Australian Open през 2018 година, а миналата година МакДоналд триумфира след чист успех на „Мастърс“ турнира в Маями.

ПЪРВИ СЕТ
Двамата започнаха силно и спечелиха сравнително лесно първите си сервис-геймове. Американецът не даде обаче нито точка на българина, който далеч по-трудно взе второто си подаване. МакДоналд изравни също с по-труден гейм на своя сметка. Следващите два гейма преминаха без проблеми за двамата и резултатът стана 3:3. Гришо обаче отново поведе с първия си гейм на нула в мача, след което американецът също спечели подаването си, но даде две точки на българина. И двамата тенисисти продължиха да са стабилни на свой сервис, за да се стигне до тайбрек. В него американецът на три пъти спечели точка при сервис на българина, а Гришо успя да направи това четири пъти и след спасет сетбол най-накрая да спечели с 8-6 точки тази част със 7:6.

ВТОРИ СЕТ
Гришо започна страхотно втората част, пробивайки сервиса на МакДоналд. Веднага след това това българинът затвърди пробива с гейм на нула за 2:0. Едва в третия гейм американецът отвърна на удара също с гейм на нула, а впоследствие двамата продължиха да печелят подаванията си. След нов гейм на нула Димитров поведе с 4:2, а в следващия гейм българинът се възползва от нова възможност за пробив и дръпна с 5:2, сервирайки за спечелване на мача. Гришо спечели без проблеми подаването си и след 6:2 елиминира американеца по пътя към осминафиналите.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - МАКЕНЗИ МАКДОНАЛД 7:6 (6), 6:2

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!