Григор Димитров попадна в негативна класация на германската версия на „Евроспорт”. Медията постави хасковлията сред петимата тенисисти с най-голям срив в топ 100 за изминалия сезон.
 
В края на 2014 година Гришо бе 11-а позиция, а в момента е 28-и в световната ранглиста.
 
"Мнозина очакваха Григор Димитров да се утвърди в Топ 10 след силния си минал сезон и поредицата забележителни победи над силни тенисисти. Но в спортен план българинът беше твърде рядко в челните заглавия на спортните медии по света.
 
Димитров беше там предимно в началото на годината и тогава бяха интересните му мачове. Впоследствие влезе в медиите заради раздялата си с Мария Шарапова и пикантните подробности около това. Заради кризата той се раздели и с треньора си Роджър Рашийд", пише в материала.
 
"Сега той назначи Франко Давин, който преди работеше с Хуан Мартин дел Потро и твърди, че желанието му се е върнало отново и иска да атакува върховете в световния тенис", добавя „Евроспорт”.
 
Най-голям е сривът при латвиеца Ернестс Гулбис, който падна от 13-а до 81-а позиция. Останалите трима са германците Бенямин Бекер (от 40-и до 97-и) и Ян-Ленард Щруф (от 59-и до 108-и), както и руснакът Михаил Южни, който от 48-и през 2014 г. се свлече чак до 127-ата позиция.
 
При Григор пропадането е най-малко, но той попада в класацията най-вече заради факта, че пропиля отлична възможност, с оглед потенциала си, да се изкачи нагоре. Или поне да се задържи в Топ 15.