Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя тази вечер след 21:00 часа срещу Роджър Федерер на турнира в Базел. Хасковлията призна, че отдавна е чакал тази среща, защото швейцарецът му е идол. На всичко отгоре от години Гришо е сравняван с Федерер. Българинът често признава, че тези сравнения го дразнят. Въпреки това спортният отдел на БЛИЦ реши да направи паралел под малко по различен ъгъл.  

Къде е Григор Димитров на 22 години и къде беше Роджър Федерер на 22 години:

Роджър Федерер
На 20 години Федерер печели първата си титла от турнир от АТП веригата. Той достига до триумф в Милано след победа на финала над Жулиен Бутер. В края на 2001 година Роджър завършва като номер 13 в световната ранглиста.

Следващата година швейцарецът печели "Мастърс" в Хамбург, надигравайки на финала Марат Сафин. Същата година печели турнирите в Сидни и Виена.

В годината, в която навършва 22 години, Федерер печели близо 4 000 000 долара от наградни фондове. Печели първия си турнир от Големия шлем ("Уимбълдън" ) и още 6 титли от турнири на АТП. През 2003 година, когато е на 22, ФедЕкс се намираше на 2-а позиция в световната ранглиста.

Роджър Федерер до 22-годишна възраст:
Номер 2 световната ранглиста
Титли - 10
Спечелени суми от наградни фондове - 7 176 186 долара

Григор Димитров
През тази година той достигна до първия си финал на турнир от АТП, който бе в Бризбейн и бе загубен от Анди Мъри с 6:7, 4:6.

Преди седмица българският тенисист успя да стигне до своя първи триумф. Гришо надигра Давид Ферер с 2:6, 6:3, 6:4. В момента българинът се намира под номер 22 в световната ранглиста, което е негово върхово постижение.

Григор Димитров до 22-годишна възраст:
Номер 22 световната ранглиста
Титли - 1
Спечелени суми от наградни фондове - 1 932 101 долара