Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под номер 9 и ще играе срещу квалификант в първия кръг на Откритото първенство на САЩ, последен за годината турнир от Големия шлем.

В следващата фаза, ако Димитров успее на старта, той ще се мери сили с победителя от срещата Алехандро Давидович-Фокина  или Ринки Хиджиката. 

Димитров, който е девети в света в последното издание на ранглистата на ATP, може да срещне Новак Джокович едва на четвъртфиналите.

Олимпийският шампион и Карлос Алкарас се оказаха от двете страни на схемата, което означава, че може да се срещнат в още един голям финал след „Уимбълдън“ и Игрите в Париж.

За да се случи това, поставеният под номер номер 3 Алкарас може първо да трябва да премине през полуфинал срещу лидера в схемата Яник Синер, чийто допинг случай излезе наяве тази седмица. Той даде два положителни теста за анаболен стероид през март, но беше освободен, след като беше установено, че употребата е била непреднамерена, тъй като забраненото вещество е навлязло в тялото му чрез масаж от неговия треньор.

Първата ракета на България Виктория Томова се изправя в първия кръг при жените срещу Екатерина Александрова от Русия. 29-годишната рускиня е 30-а в класацията на WTA. Тя има четири титли в кариерата си на сингъл и още четири финала, един от които в Линц през настоящата кампания.

Двете имат общо пет срещи досега, като рускинята спечели три от тях. Томова обаче спечели последната между тях - с 6:3, 7:6(5) в първия кръг на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" тази година.

В случай, че Томова продължи напред ще мери сили с Магда Линете или Ива Йович. В третият кръг евентуална съперничка ще бъде една от фаворитките на турнира Арина Сабаленка от Беларус, която започва срещу квалификантка.

Шампионката от миналата година Коко Гоф от САЩ е поставена под номер 3 и започва срещу Варвара Грачова от Франция. Гоф и Сабаленка, които играха на финал през миналата година могат да играят една срещу друга на полуфиналите.

Откритото първенство на САЩ започва в понеделник и завършва на 8 септември.