Григор Димитров ще играе срещу испанеца Марсел Гранойерс в първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд 3,45 милиона евро. Най-добрият български тенисист е поставен под номер 12 в схемата на турнира на клей и при победа срещу испанеца ще спечели 18 860 евро от наградния фонд и 45 точки за ранглистата на АТП.

Гранойерс е роден на 12 април 1986 година в Барселона и се намира на 36-о място в световната ранглиста. До момента е спечелил четири титли на сингъл от турнири на АТП и общо над 5,45 милиона долара от наградни фондове. Високият 190 сантиметра испанец играе с дясна ръка. Григор Димитров, който заема 15-о място в световната ранглиста, има две поражения в двете си срещи с Марсел Гранойерс до този момент.

През 2009 г. Гранойерс побеждава Григор с 6:4, 2:6, 7:5 на чалънджър в Сеговия, а през миналия сезон надделява с 6:4, 6:4 на Мастърса в Монреал.

Жребият изпрати хасковлията в първата четвъртина на схемата, като евентуален негов съперник във втория кръг ще бъде Ярко Ниеминен, а след това Давид Ферер и Рафаел Надал на 1/4-финал, ако разбира се, Димитров стигне до тази фаза, а и испанецът записва победа след победа.

Все още не е ясно кога ще се играе срещата на Гришо с Гранойерс. Мачовете от първи кръг ще бъдат в неделя, понеделник и вторник.