Талантливият ни тенисист Григор Димитров получи "уайлд кард" за престижния турнир на трева "Куинс Клъб", който започва на 8 юни в Лондон.

Пред Гришо се открива възможност отново да се изправи срещу някой от най-добрите тенисисти в света. Победителят от миналогодишното издание на надпреварата в Лондон Рафаел Надал е потвърдил участието си. Финалистът от 2008 година Новак Джокович също ще се включи в турнира.

Сред останалите елитни тенисисти, които са потвърдили участието си са бившите номер 1 в света и четирикратен шампион в надпреварата Лейтън Хюит (Австралия), Марат Сафин (Русия) и Анди Родик (САЩ), както и непрекъснато прогресиращият британец Анди Мъри.

Надпреварата в Лондон е с награден фонд 750 000 евро. Състезанието е най-авторитетният турнир на тази настилка след "Уимбълдън". Както е известно, Гришо, който на 16 май ще навърши 18 години, спечели юношеския турнир на "Уимбълдън" през миналия сезон. По този начин нашето момче си осигури автоматично участие с "уайлд кард" в основната схема на най-престижното състезание в тениса тази година.

В момента Григор е 372-и в световната ранглиста и се подготвя под ръководството на бившия треньор на Роджър Федерер и Марат Сафин - известния шведски специалист Петер Лундгрен. /БЛИЦ