Григор Димитров изтегли труден жребий за първия кръг на основната схема на турнира „Загорка Къп”. Първата българска ракета остана последен при тегленето на съперниците и съдбата отреди да срещне номер 102 в света белгиецът Стив Дарсис, който е поставен под номер 2 в основната схема на турнира. Двубоят е във вторник от 12,30 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ.
 

Ако хасковлията успее да преодолее един от фаворитите, във втория кръг на основната схема от турнира с награден фонд 85 хиляди евро ще играе срещу победителя от двойката Дитер Кидлман – Мартин Алунд.

Другият ни представител с уайлдкард в първия кръг на основната схема Тихомир Грозданов ще излезе за първи път на кортовете в Борисовата градина срещу Александър Флок (Германия), а при успех го чака чехът Иво Минър или квалификант.


Ивайло Трайков стана първият българин, който продължи във втория кръг на квалификациите след отказване заради контузия в рамото на украинеца Разван Сабъу. Българинът водеше с 2:1 сега, наложи се медицинска намеса и Сабъу се отказа./БЛИЦ