Григор Димитров ще играе утре срещу Пабло Андухар на 1/8-финалите на турнира по тенис на твърди кортове в Антверпен. 20-ият в световната ранглиста е поставен под номер 4 и затова почива в първия кръг. 

Испанецът Андухар пък днес стартира в надпреварата с победа с 6:2, 6:3 над Федерико Кория (Аржентина), който влезе в последния момент в основната схема като "щастлив губещ" от квалификациите на мястото на отказалия се заради травма на дясното рамо Кей Нишикори.

34-годишният Андухар е 55-и в света, като Григор води с 3:1 победи в мачовете помежду им. За последно двамата играха през есента на 2014 година в Пекин, където Димитров спечели с 6:4, 6:4.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

За Григор това е първо участие в турнира в Антверпен. Мачът му с Андухар е четвърти в програмата на централния корт в сряда и ще започне не преди 19:30 часа българско време.

Срещите в Антверпен започват в 13:30 часа с двубоя между Аляж Бедене и Милош Раонич. После програмата продължава със срещата между Юго Умбер и Пабло Кареньо Буста, а третият мач е Жил/Флийген – Аревало/О’Мара. Веднага след това идва ред на Гришо и Андухар, които ще се изправят в осминафинален сблъсък.