ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за „Нова телевизия“ броени дни преди второто си участие на Sofia Open. Гришо коментира здравословното си състояние, раздялата с треньора Данте Ботини и призна, че в бъдеще планира да разкрие непознати неща за себе си в книга или филм.

"Винаги съм искал да бъда по-добър, във всички сфери на живота, не само в тениса. Изисквам повече от себе си и от хората около мен. За да продължаваш напред, понякога трябва да направиш допълнителната крачка. Това важи и извън корта. Едно от най-важните неща е да запазиш детето в себе си. Когато атакуваш следващото препятствие с детски ентусиазъм, нещата се получават. Ако се взимаме прекалено сериозно, няма как да намерим правилна посока в каквото и да е било. Ти сам трябва да ги разбираш какво се е случило в определен момент, и трябва сам да стигнеш до извода дали си постъпил правилно", започна Димитров.

"Със сигурност имаше моменти в които беше трудно. Много пъти не съм споделял неща през които минавам, всеки гледа какво става на корта, но какво става зад терена - никой не знае. Не е хубаво да съдиш другите, защото не знаеш през какво преминават. Не искам дори да се боря срещу това, че не съм разбран. Аз ще бъда по-отворен към тези неща и сигурно ще ги обясня, дали ще е във филм или книга не знам...имам такива планове. Всичко върви ръка за ръка. Най-важното нещо е балансът", допълни Григор.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

"Здрав съм, просто ми трябваше малко повече време. Имах малко проблеми с тялото и здравословно. Дадох си време за почивка и подготовка, за да съм в най-добрата форма", обясни Гришо.

"През годините съм работил с много треньори. Някак си не можехме да постигнем постоянство. От всеки треньор съм научил много неща. Не искам да си губя времето с неща, които няма да ми допринесат за развитието. Бях без треньор година и половина преди това и пак имах добри резултати. Един треньор не може да ни научи наново как да играем тенис, всеки от нас знае как да играе, въпросът е подготовката. Може би с Данте работата от дистанция ни отне много и мисля, че беше време за раздялата", обясни най-добрият български тенисист.

"Имам доста опит зад себе си, имам доста мачове. Преди да стигнеш до четвъртфинал на Голям шлем преди беше успех. Сега вече е по-различно. Всеки е с по-мощен удар, по-бърз. Затова не знам до колко треньор може да помогне. Няма как да ни научи да играем по-добре тенис, защото всички ние играем много силен тенис. Искам да си дам малко време, да помисля каква ще е следващата крачка, как искам да подходя и кой би ми помогнал и извадил тези последни проценти от силите ми, които понякога самият аз знам, че имам, но не съм успял да покажа. Ще потърся правилната посока, аз усещам, че имам още какво мога да дам от себе си. Не искам да бързам да взимам решение, само защото нямам треньор", завърши Григор Димитров.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК