Григор Димитров започна с победа 2021 година. В първата си среща за новия сезон на турнира в Мелбърн хасковлията мина експресно през местния представител Андрю Харис. Гришо се нуждаеше от малко над час, за да надделее с 6:3, 6:3.

Първият сет бе равностоен до 3:3, след което Димитров записа два поредни пробива и поведе. Във втория сет Григор дръпна с 4:1, а след това спокойно спечели подаванията си и продължи в следващата фаза.

На осминафиналите негов съперник ще бъде австралиецът Алексей Попирин. Григор Димитров досега не е имал срещи на корта със 114-ия в световната ранглиста. 

Първи сет
Димитров имаше при 30-30 да започне двубоя с пробив, но направи непредизвикана грешка, а Харис записа ас и поведе. Последва бърз сервис гейм за българина, който след това стигна до две възможности за пробив. Харис успя да направи няколко добри първи сервиса и да си вземе подаването.

При резултат 2:2 и сервис за австралиеца се стигна до пробив за Гришо. Хасковлията игра много успешно на ретур, а комбинация от бекхенд по правата и още един по диагонала донесе брейка.

Австралиецът се възползва от първия по-слаб гейм на Димитров, стигна до 15-40, а след това успя и да пробие - 3:3. 

Димитров обаче се развихри. Българинът разчиташе на прецизност и дълбочина в следващия гейм, който спечели при сервис на съперника. След това записа бърз гейм на 0 и дръпна с 5:3. 

Харис направи двойна грешка при 30-30, а с отличен ретур Григор проби и спечели сета.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Втори сет
Григор продължи на налага своето темпо и взе подаването си на 30. Харис успя с добър сервис да стигне до равенство, но това не му помогна по никакъв начин. Българинът се развихри и проби на 0, а след това затвърди брейка с два аса и гейм на 15 - 4:1.

Харис спря серията на Гришо след гейм с няколко непредизвикани грешки на българина. Той обаче отново заложи на силен и точен сервис, което му донесе успех в сервис гейма и повеждане с 5:2.

Харис взе лесно подаването си, а при сервиса за мача на Гришо дори стигна до точка за пробив. Димитров обаче бе стабилен, спаси брейка с удар по правата, а след това с нови два добри сервиса сложи край на мача.