Григор Димитров стартира с победа и на сингъл на силния Мастърс турнир в Рим. Българинът се наложи с 6:3, 6:4 срещу американския талант Брендън Накашима, който е №76 в световната ранглиста. 

Това беше първи двубой между двамата и юбилеен мач №600 за Димитров при професионалистите. Срещата  на корт "Гранд Стенд Арена" продължи час и 53 минути. 

Григор не предложи най-добрия си тенис, но въпреки това не допусна изненада и продължава напред във Вечния град. Следващият му съперник отново ще е Стефанос Циципас. Гъркът, който отстрани Гришо на осминафиналите в Барселона и Мадрид, почива в първия кръг в Рим.

Топ Коефициенти за Спортни залагания! 

Мачът започна със сервис гейм на Накашима, който допусна двойна грешка още в началото, но все пак успя да вземе подаването си. Гришо веднага взе своето първо подаване, и то на нула, като съпенрикът му имаше сериозни проблеми с ретурите. В третия гейм Димитров провокира две неточности от Накашима и се стигна до две възможности за пробив, като той успя да се възползва още от първата. 

Накашима осъществи рибрейк след двойна грешка на Григор. В шестия гейм Димитров отрази нови две точки за пробив преди да вземе подаването си за 3:3. Веднага след това Димитров търпеливо изчака своя момент и направи брейк при четвъртата си възможност, когато Накашима изпрати топката от форхенд в мрежата. После първата ни ракета затвърди за 5:3. Още в следващия гейм Гришо затвори частта. Той вдигна доволно ръце при втория си сетбол, когато Накашима изкара топката след дълго разиграване, в което Димитров беше на ниво.

Българинът проби за 2:0 във втората част, за да спечели шести пореден гейм, но допусна рибрейк. В петия гейм той отрази три точки за пробив преди да спечели подаването си за 3:2. В десетия гейм 76-ият в ранглистата американец сервираше за продължаването в мача, но не издържа на напрежението. Гришо стигна до два мачбола и реализира още първия след топка в аут - 6:3, 6:4.

Българинът вкара 45 процента първи сервис и спечели 75 процента от точките при разиграването му. Димитров записа 24 печеливши удари (три аса) и направи 28 непредизвикани грешки (шест двойни).

Припомняме, че вчера Димитров стартира с победа на двойки в италианската столица. 20-ият в световната ранглиста и партньорът му Хуберт Хуркач се класираха във втори кръг след обрат срещу Иван Додиг и Остин Крайчек - 2:6, 7:6(5), 10:6 след 100 минути игра.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - БРЕНДЪН НАКАШИМА 6:3, 6:4