Григор Димитров коментира победата на Жил Симон в мач от първия кръгна турнира в Бризбейн. Пред официалния сайт на АТР българският тенисист говори за трудните моменти в двубоя срещу француизина, както и за очакванията си от предстоящия сезон.

"Мачът срещу Симон беше много труден, знаете че първата среща за годината никога не е лесна. Доволен съм от успеха и очаквам много дълъг сезон. Започвам сезона свеж и всичко дотук е добре", разказва Григор.

"Наистина имах 5 сетбола в мача, но той играеше все по-добре. Не успях лесно да променя играта си. В тайбрека бях малко пасивен, ударите ми не се получаваха така, както исках. Накрая обаче, сервирах добре и това мисля, че ми помогна да спечеля. Харесва ми да играя на централния корт тук, публиката винаги ме подкрепя. За трета поредна година играя в Бризбън. Винаги тук се чувствам добре, отпочинал. С треньора Франко Давин работихме сериозно преди началото на сезона, обръщаме внимание на по сервиза, ретуриате и изобщо на всички дребни детайли в играта, които са важни. Не искам да говоря за очакванията към мен, времето ще покаже".

"Аз искам единствено да играя все по-добре с всеки изминал мач. Искам да се върна на нивото, на което бях, да постигам по-добри резултати и да играя добър тенис", каза още Гришо.