Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в Букурещ, отстранявайки Иржи Весели от Чехия след 7:6(5), 6:2. След двубоя българинът заяви, че е сравнително доволен от играта си и се надява да продължи с победите в първия турнир на АTP, в който е поставен под номер 1 в схемата.

"Никога не е лесно да играеш за първи път с даден противник. Иржи е тенисист, който следя в последните няколко месеца и знаех какво да очаквам", коментира Гришо по повод срещата си с бившия №1 при юношите.

"Той е високо момче, има страхотен сервис и в първия сет ми създаде големи трудности. Трябваше да отговоря с някои наистина добри отигравания. Щастлив съм, че завърших в два сета. Добър първи мач за мен", добави още Димитров, който на 1/4-финалите в Букурещ ще срещне Сергей Стаховски.

Украинецът бе в ролята на аутсайдер в срещата си с играещия традиционно много силно на клей Карлос Берлок, но в крайна сметка успя да се поздрави с победата след здрава битка и 4:6, 7:6(5), 6:2.

"Щастлив съм, че измъкнах победата от Чарли. На корта той е истински питбул и се радвам, че спечелих", написа Стаховски в "Туитър".

Мачът между Григор Димитров и Стаховски ще се играе в петък, а началният час ще стане ясен тази вечер. Успее ли Гришо да вземе реванш за загубата си с 2:6, 4:6 в единствената им среща до този момент, на 1/2-финалите ще играе с един измежду Монфис, Беранкис, Копил и Матьо.