Григор Димитров победи четвъртия в света Доминик Тийм с 6:3, 5:7, 7:5 на Мастърса в Лондон. Мачът бе четвърти помежду им, като и двамата вече имат по два успеха.

В залата имаше много български фенове, които направиха подкрепата за Димитров много по-мощна от тази за австриеца.

В групата на Гришо и Тийм са още Рафаел Надал и Давид Гофен, които играят около 22:00 часа наше време. Следващият мач на Димитров в Лондон е срещу победителя от двубоя (сряда, 16:00 часа).

ПЪРВИ СЕТ
Първият започна равностойно, макар Григор Димитров да имаше възможност да пробие съперника още при първия сервис гейм. Гришо все пак успя да вземе подаването на Тийм и с втори брейкпойнт го проби за 4:2. Димитров приключи сета с 6:3 след гейм на нула.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет предложи повече интрига и на два пъти Гришо трябваше да спасява сервис геймовете си при 40:40. Играта се движеше гейм за гейм, а при 5:5 сервираше Тийм. Григор обаче пропусна брейк пойнт, с което и възможността да поведе в края на сета. Това явно му повлия и загуби сервис гейма си на нула, с което и сета с 5:7.
ТРЕТИ СЕТ
Решителният трети сет започна като предходните два и нито един от двамата не позволи ранен пробив.
При 2:2 Григор Димитров на два пъти имаше брейк пойнт, но не се възползва и Тийм поведе с 3:2. Българинът обаче върна гейма и от своя страна поведе с пробив за 4:3. След това дойде най-инфарктният момент в мача, тъй като Тийм поведе с и 30:0. Григор обаче се взе в ръце и спечели сервис гейма си за 5:3. Съперникът на Димитров остави интригата като взе подаването си а 5:4, след което изравни резултата след пробив. Григор отново излезе напред, пробивайки Тийм за 6:5 и с възможност да приключи всичко при свой сервис. Димитров го направи, макар да взе победата едва с третия си мач пойнт.

ПРОГРАМА НА ГРУПА "А" НА ТУРНИРА В ЛОНДОН