Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в Акапулко. 22-годишният хасковлия надделя със 7:5, 6:1 в двубоя с Маринко Матошевич. Срещата продължи час и 27 минути, като оспорван бе само първия сет. За сметка на това Гришо спечели втория само за 25 минути.

Срещата започна с размяна на геймове до 3:3. Последва пробив на Матошевич, който поведе с 4:3 и бе близо до затваряне на гейма. Австралиецът спечели следващото си подаване, а Димитров застана на сервис за оставане в сета. Григор измъкна подаването си, веднага след това проби на нула и не само изравни резултата, а с това сложи и начало на обрата.

Григор спечели осем поредни гейма, дали му преднина от сет и 5:0 във втория, преди световният №71 да задържи подаването и да спечели гейма на честа. Това бе всичко, до което се добра австралиецът, след като в следващия гейм Григор бе повече от убедителен, сервирайки за победата в първия си мач на сингъл в Акапулко.

Гришо няма да добави нови към актива си за ранглистата, тъй като според правилата на АТР в него се взимат предвид 18-те най-успешни турнира на даден тенисист през последните 12 месеца. За да добави нови точки, Димитров ще трябва да стигне поне до четвъртфинал, а за да стори това, ще му е нужна още една победа.

Следващият съперник на Григор Димитров е Маркос Багдатис. Срещата ще се играе в четвъртък с начален час между 03:00 и 04:00 българско време. Двамата се познават отлично както извън корта, така и на него и до този момент са се срещали на цели пет пъти, а Димитров води с 4-1 в преките двубои като единствената му загуба дойде след отказване поради контузия в среща от втори кръг на Уимбълдън през 2012 г.