Григор Димитров ще започне участието си в на силния тенис турнира от сериите АТР500 в австрийската столица Виена срещу Михаил Кукушкин в сряда следобед. По програма най-добрият български тенисист трябва да изчака изиграването на два мача на централния корт и се очаква да излезе за срещата си 17:00 часа българско време.

Преди двубоя на Димитров на корта ще се сблъскат Гаел Монфис срещу Стив Джонсън от 14:00 часа и след това Карен Хачанов срещу Денис Новак.

Ако преодолее първия си съперник, българинът ще се изправи срещу Андрей Рубльов, който вчера елиминира Денис Кудла. Евентуално на четвъртфиналите Димитров ще мери сили с някого измежду Фабио Фонини, Дамир Джумхур, Мартон Фучович или друг квалификант.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Гришо има изиграни три срещи с Кукушкин досега - победа от “Мастърс“ турнира в Маями през 2012 година, поражение в турнир от сериите “Чалънджър” на клей в Монако през същата година и загуба в пет сета на US Open през 2015 година.

За последно Григор игра в Пекин, където във втория кръг загуби от Душан Лайович. После се разбра, че той е получил контузия в глезена, заради не взе участие в Мастърс 1000 в Шанхай.